Translate

2013. december 6., péntek

Andi&Bazsi Nagy Napja

Andi barátnőm esküvője azért különleges, mert bár Máltán élnek, itthoni esküvőt szerveztek. :)
A magyar gyökerek ugye... :)

Meséltem már arról a blogon, hogy milyen cuki immáron feleség-közösség tagja vagyok, innen ismerem Andit is. És bár igen, Máltán élnek - ez nem akadályoz meg minket a napi kommunikációban. :)

Mivel kis csoportunk 2012-től szorosan együttműködik, így Andiék készülődését is az elejétől figyelemmel kísérhettem lévén, hogy idei 2013-as esküvőjük volt.
Én nagyon szeretem, remélem nektek is tetszeni fog, kedves olvasók! ;)
Férfiak figyelmébe ajánlom a lánykérést, ezt oktatni kellene! ;)
- Szuper vagy Bazsi, innen üzenem. :)

Andi levele:
"Balázzsal 2003-ban ismerkedtünk meg, amikor még gyerekek voltunk szinte. Én még középiskolába jártam, ő pedig épp a technikusit csinálta, mikor bátyámnak volt egy welcome party-ja, ahova Balázs is meg lett hívva. Már ott nagyon szimpatikusak voltunk egymásnak, de utána 2.5 hónapig nem történt semmi egy pár sms-t leszámítva. Majd szeptember 23-an egy házi buli ürügyével őt is meghívtam és a többi onnan mar történelem.

Az első nagy próbatételünk egyből 10 hónap után bekövetkezett, amikor én elmentem Amerikába 10 hónapra egy cserediák program keretében angolt tanulni. 

De amikor 2005. júliusában hazaértem ott vart a reptéren és onnantól kezdve elválaszthatatlanok vagyunk.

A lánykérésre 2011. július 26-án került sor. Nagyon régi álmom volt, hogy elmenjünk hőlégballonozni egyszer. Ez egy meglepetés volt számomra. Augusztus 9-en költöztünk ki Máltára, de külön. Először én, majd ő. Ezért szerette volna, ha úgy megyek el, jó érzéssel. Mikor elmondta, hogy hőlégballonozni megyünk (1 nappal előtte) nagyon nagyon megörültem. Aztán felszálltunk és csodálatos volt. Mint megtudtam ez előre meg volt beszélve a pilótánkkal, aki lelkesen vállalta a közvetítő+fotós szerepet. Megbeszélték, hogy a kulcsszó az lesz, mikor felérünk a maximális magasságra. Nem volt nehéz dolguk ezt megoldani, mert én annyira kíváncsi voltam, hogy mi és hogyan történik, hogy megállás nélkül kérdezgettem így egyszerűen közölte, hogy most vagyunk a maximális magasságon, sőt már kicsit tovább is mentünk. Balázs pedig megkérte, hogy csináljon egy fotót rólunk. Közös fotó kész és utána a következő pillanatban pedig már a pici kis kosárban térdelt előttem a gyűrűvel a kezében. Csodálatos volt. Álmodni sem tudtam volna szebbet! Arról nem beszélve, hogy ezt az ég is így akarta, hiszen ezen a keddi napon kívül előtte is és utána is végig esett. De kedden csodálatos idő volt. <3


Tervezés és előkészületek:
Az esküvő időpontját már akkor tudtuk, hogy egy évvel el kell tolnunk, mert költöztünk ki Máltára. Az egész otthoni életünket ott hagytuk és nem igazán éreztük úgy, hogy egy új élet kialakítása mellett a külföldről történő esküvő szervezést be tudnánk vállalni. Így miután kezdtek kialakulni a dolgok, akkor eldöntöttük a dátumot, hogy  2013.07.13. 

Igen korán el kellett kezdeni szervezni, mert külföldről minden tovább tart, hiszen a személyes találkozók helyett e-mailek és skype-olások sorozata kezdődött. 2012 áprilisában utaztam haza először és akkor már lebeszéltük az összes szolgáltatóval a találkozót. Mondván, hogy azért mégis kellene személyesen is találkozni és akkor fizettük az előlegeket is. Így már több, mint egy évvel előtte a szolgáltatók le voltak fixálva. Utána egy kis szünet kezdődött, mert a fontos dolgok már fixek voltak. 

A következő nagy ugrás karácsonykor volt, mert akkor jöttünk újból haza és a meghívókat szerettük volna személyesen odaadni. Meghívóinkat saját magunk készítettük.

Színünk a citromsárga+fehér+barna volt, amit az ismerősök nagyon kételkedve fogadtak. Nagyjából senki nem tudta elképzelni, hogy hogyan is fog ez kinézni, meg hat a sárga nem egy tipikus esküvői szín. De gondolták ez a mi dolgunk, majd megoldjuk. Így is lett.

Problémát igazából csak a gyűrűk okoztak. A gyűrűt kinéztük otthon és a méreteket is levettük, de még körbe akartunk nézni. Mire eldöntöttük, hogy mégis az legyen nem találtuk meg a kis papírt a méretekkel. De sebaj, mert Bazsinak lemérettük itt, az enyémben meg biztosak voltunk, hiszen az eljegyzési gyűrűre Bazsi emlékezett. Anyukája el is intézte nekünk a rendelést. Aztán Bazsi volt otthon májusban és elhozta a gyűrűket. Akkor szembesültünk vele, hogy az enyém kicsi. De annyira, hogy csak úgy tudtam felhúzni, hogy jól bekrémeztük. Tudtuk, hogy valamit ki kell majd találni, mert ez így necces lesz. Az esküvő előtti hétvégén Pesten próbáltunk intézkedni, mert mint kiderült Zalaegerszegen addigra már bezárt az Orex bolt. Sajnos a Corvin plázában lévő boltban meg egy picit sem hívható kedvesnek vagy segítőkésznek a hölgy, de sikerült nagy nehezen kiszedni belőle, hogy hová is menjünk ahol lehetséges az adott gyűrűből a nagyobb méret. Így gyorsan átszáguldottunk az Oktogonra, ahol egy bűbájos idősebb hölgy fogadott minket és szerencsére megmentett minket és ki tudtuk cserélni. Nem kis kaland volt így egy héttel az esküvő előtt.

Ruhát én először áprilisban próbáltam Budapesten 3 szalonban, de végül az Igazit a zalaegerszegi szalonban találtam meg. Le is foglalóztam és a hölgy annyira kedves volt, mert mondta, hogy legközelebb ha hazajövünk és esetleg más megtetszik, nyugodtan kicserélhetjük arra. De mikor decemberben újra felpróbáltam kétségem sem volt afelől, hogy ez lesz az én ruhám. 

Bazsinak is otthon néztünk öltönyt, de mivel ő nem láthatja az enyémet, így én sem láthattam az övét. Az egyetlen dolog, amit láttam a mellénye volt, mert azt végül csak az esküvői héten szerdán érkezett meg és együtt mentünk el érte.

Koszorúslányoknak citromsárga ruhájuk volt, barna boleróval. Gyönyörűek voltak egytől egyig, a ruhákat unokatesóm varrta mindenkinek. Szandálnak pedig annyiban egyeztünk meg, hogy mindenkinek ezüst lesz.

Témának a hőlégballont és az utazást szerettük volna megvalósítani. Többé kevésbé sikerült, de végül sok ötlet nem került megvalósításra. A távolság és az időhiány miatt, de amiket megcsináltunk azok nagyon tetszettek mindenkinek. Az ültetőkártyák minimuffinba tűzött hőlégballonok voltak, az asztaloknak városneveik voltak. Olyan városok, ahová együtt utaztunk. Az ültető tábla egy térkép volt az adott városokkal es oda volt fellistázva az adott városban ülők neve.

Készítettünk gyerek színezőkönyvet, ami nagy sikert aratott. Bekészítettünk annyi lufit, ahány gyerek volt, így mindenkinek jutott, cipelték is nagy büszkén egész este. 

Fotósarkot is berendeztünk, aminek a sikere nagyobb volt a vártnál, mert korosztálytól függetlenül egész este mindig volt ott valaki a vicces kiegészítőkkel díszítve. Köszönetajándéknak pedig egy fényképet adtunk mindenkinek, amit Máltán készítettünk és a "Köszönjük" felirat állt rajta.

A Nagy Nap:
Koszorúslányaim már pénteken leutaztak hozzánk és nálunk készülődtünk, a fiúk pedig Bazsiéknál. Fodrász és sminkes is érkezett reggel 7.30-ra, hiszen sokan voltunk. Nagyon jó hangulatban telt az egész reggel egyáltalán nem izgultam. Sokan meg is jegyezték, de ez inkább csak jól esett. Aztán fél 1kor mikor már a fotós is megérkezett elkezdtünk öltözni. A nap egyetlen izgulása nekem akkor történt, ugyanis nem akart rám jönni a ruhám. Amit azért furcsállottam, mert csütörtökön próbáltam. Mondom két nap alatt nem hízhattam ennyit...
De kiderült, hogy jobban ki volt bontva korábban, mert egy nagyobb lányon volt a ruha és bevarrtak. Így nem csoda, hogy kicsit nehezebben jött, de egy negyed órás szenvedés után sikerült. Bár a sminkemet majdnem teljesen újra kellett rakni. Ekkor pedig mar idő volt és kezdődött a lánykikérés.

Utána egy kis fotózás a kertben majd lufikat engedtünk, amire ígéreteket írtak a vendégek. Sajnos csak egyet kaptunk vissza, de az alapján hivatalosak vagyunk palacsintázásra Norvégiába. Nem rossz. :)

Utána pedig irány a templom. Itt azért picit izgultam, de csodálatos volt minden. Bazsi nővére is olvasott fel az nagyon megható volt. 
Mivel a polgári és a templomi között volt idő,  így itt történt meg a csokor dobás, amit egyik legjobb barátnőm kapott el (megjegyzem rá egy hónapra el lett jegyezve ;) ) és csoportfotókat is itt készítettünk. Majd meglógtunk fotózni picit a helyszínre és irány a polgári szertartás. 

Miután a hivatalos részeken túl voltunk indult a nászmenet a helyszínre, ami a szomszédos szálloda épülete volt. Mi elmentünk a szobába, hagytuk, hogy a násznép elfoglalja a helyét, mindenki megpihenjen és utána egyből kezdtük a meglepetés nyitótáncot. Vicces tánc volt és sikeres, szerencsére.

Az este nagyon gyorsan eltelt és nagyon jól éreztük magunkat. Próbáltunk minden pillanatot kiélvezni. Egy kisebb baki egyedül a gyertyafénykeringőnél történt, mert nem találta senki sehol a gyertyákat. De szerencsére kaptunk az étteremből így igaz kevesebb volt, mint a tervezett, de legalább sikerült pótolni őket. (Persze egy hétre rá jött a telefon, hogy megtalálták a bárpult alatt, mert pénteken oda raktuk a díszítéskor :D )

Reggel 6-ig tartott a mulatozás és bár hulla fáradtan, de annál boldogabban zuhantunk az ágyba.
Nagyon szépen köszönjük a sok segítséget a családnak, valamint az összes szolgáltatónak, akiket már bátran hívunk a barátinknak, hogy ilyen rugalmasak voltak végig.
Részletesen:
 • Helyszín: Arany Barany Hotel, Zalaegerszeg (http://aranybarany.hu)
 • Fotós: MolnárStudió (Bea es Csaba) (http://molnarstudio.hu/)
 • Video: NoSoft (http://nosoft.hu/)
 • Ceremóniamester: Árva Krisztián
 • Zenekar: Roller zenekar Vörös Istvánnal
 • Ruha és ékszer: Mary's szalon, Zalaegerszeg
 • Vőlegény öltöny: Braga Divat, Zalaegerszeg
 • Gyűrűk: Orex
 • Dekoráció: fényfüggöny, székszoknya és masnik valamint a szalvéta: Mosolyszerviz
 • Ültető táblák, asztal nevek, gyerek színezőkönyv és a hőlégballon ujjlenyomatos vendégkönyv egy nagyon kedves ismerősnek köszönhetően: Monok Lászlóné, minden más DIY
 • Virág: Kata - Virágok világa
A képekre kattintva megjelennek nagyobb formátumban! ;)Ez volt a mi Nagy Napunk röviden összefoglalva. 
Üdv.:
Andi és Bazsi"
Nekem nincs is más dolgom ilyen csodásan részletes beszámoló után mint, hogy továbbra is sok boldogságot kívánjak nektek és azt, hogy minden álmotok valóra váljon egymás mellett!
Hosszú, boldog életet együtt! :)
Sok puszi és köszönöm! ;) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése